Pieter Groeneveldt
'Voor mij is de rijkdom van eenvoud het grootste bezit'
Pieter Groeneveldt, 1979, 'Eenvoud'

020 - 632 92 54

Groeneveldt werkoverzicht

De afgelopen jaren is een grote, groeiende, groep verzamelaars en liefhebbers bezig geweest het het systematisch verzamelen, indelen, en dateren van het (keramische) werk van Pieter Groeneveldt. Het doel is de artistieke ontwikkeling van deze kunstenaar te begrijpen en een zo compleet mogelijk overzicht te verkrijgen van de verschillende stromingen binnen dit werk.

We hebben nog veel vragen, en onze seriegroepen laten nog veel gaten zien. Toch kunnen we inmiddels in hoofdlijnen de geschiedenis van Groeneveldt als keramist schetsen: van zijn eerste ontwerpen bij Amphora, via zijn atelier en latere fabriek in Voorschoten, tot zijn latere 'Serre' werk.

Groeneveldt vervaardigde gedurende zijn lange loopbaan zowel bijzondere unica alsook werk in serie. Met name de seriegroepen proberen we binnen de looptijd van het project zo compleet mogelijk te krijgen. Op deze website geven we een overzicht van ons bekende serienummers. Graag komen we in contact met verzamelaars in het bezit van ontbrekende typenummes.

Behalve het omvangrijke werk zelf hebben we een aantal catalogi weten te traceren. Deze unieke documenten hopen we na afronding van het onderzoek een plek te geven in een geschikt archief. Op deze site bieden we alvast een 'teaser' van deze catalogi.

 

 

© 2012 Pieter Groeneveldt       Site door Compleet IT